Speciale mededelingen

Het kinderdorp is ten alle tijden te bereiken op het nummer: 06 45499192 (KIVAC telefoon)

Voor inschrijving voor het kinderdorp kunt u iedere dag terecht bij Ilona tussen:

09.30-10.00 & 13.30-14.00

Leeftijdsindeling:

Jongste groep: kinderen van 4, 5 en 6 jaar.
Midden groep: kinderen van 7, 8 en 9 jaarOudste groep: kinderen van 10 en ouder.

Tips opbouwen hutten:

  • De kinderen (en wij als leiding) vinden het super als u mee helpt;
  • Zorg dat de hut stabiel is;
  • Sla te lange spijkers die uitsteken krom;
  • Zaag het uit stekende hout af;
  • Maak het dak zo goed mogelijk waterdicht;
  • Zorg voor een goede ondergrond in de hut;
  • Zorg dat de kinderen tijdens het kinderdorp geen waardevolle spullen in de hut achterlaten.

Warm weer:

Gezien het warme weer is ons verzoek om de kinderen thuis in te smeren met zonnebrand, om verbranding te voorkomen. Daarnaast de tip om een herkenbare bidon of fles mee te geven zodat deze tijdens het kinderdorp gedronken kan worden.

Wandeltochten:

Er zijn diverse dagen waarop gewandeld wordt, zie hiervoor het algemene programma. Het lopen op slippers is niet toegestaan, we adviseren goede loopschoenen. Als ouder ben je van harte welkom om mee te lopen.

Zaterdag 12 augustus
Op zaterdagmiddag gaan de kinderen van de jongste groep t-shirts versieren. Hiervoor hebben de kinderen een wit t-shirt nodig dat gekleurd of beschilderd mag worden. Dit kan ook een shirt van een ouder zijn. De Midden -en Oudste groep hebben een slootjestocht. Oude kleren en stevige schoenen komen hierbij zeker van pas.

Zondag 13 augustus
Een mooie opening en gezellige fancy fair! Er is geen programma voor de kinderen vandaag. Het dorp is vanaf 10:00 geopend om de hutten af te bouwen of om te spelen in de hut. Om 14.00 uur wordt ons dorp officieel geopend door de kinderen vanuit de Midden groep. Na de opening is er een gezellige Fancy Fair met loterij, spelletjes, eten en drinken waarbij wij jullie allen (en al uw kennissen) van harte uitnodigen.

Maandag 14 augustus
Vandaag staat in de ochtend het buikschuiven voor de jongste groep op de planning. In de middag gaan de middengroep en de oudste groep buikschuiven. De middengroep blijft over op het dorp. Zij nemen zelf lunchpakketjes mee. Hierdoor hebben de kinderen meer tijd om van de dijk te gaan. Het programma van de oudste groep begint gewoon om 14.00u.

Tijden aan de dijk: Jongste 11.00-12.00, Midden 12.30-15.00, Oudste 15.00-16.30.

Denk aan zwemkleding, zonnebrand en een handdoek. Maar zorg ook voor goede schoenen, want het is niet alleen buikschuiven. Mocht je willen komen kijken, parkeer dan voor onze veiligheid niet boven op de dijk, maar op het parkeerterrein van Brambachtelijk. Op deze manier kunnen wij de verkeerssituatie op de dijk goed organiseren.

Dinsdag 15 augustus
In de avond is het tijd voor Kivac Got Talent. Iedereen is welkom op deze avond vol gezelligheid. Opgeven voor een optreden kan bij Ichelle of Sarah. Opgeven voor de rommelmarkt kan bij Ruben. 

Woensdag 16 augustus
Alle groepen hebben een uitje. Voor de jongste en middengroep staat er meer informatie achter in het boekje. De oudste groep gaat wandelend op pad, dus goede schoenen zijn belangrijk. Meer informatie over het avondprogramma heeft u reeds kunnen lezen bij het inschrijven.

Donderdag 17 augustus
Geen bijzonderheden

Vrijdag 18 augustus
De laatste dag alweer van het kinderdorp. De dag begint met een programma. Waarna we om

12:00u eerst het frietje van Brambachtelijk, op het dorp, gaan eten. Om 13:00 gaan we de boel vervolgens weer afbreken. Onze vraag is om als ouder hier aan mee te helpen, zodat we snel en veilig alle hutjes kunnen afbreken. Tijdens het slopen dient al het hout opgestapeld te worden op een stevige pallet. Daarnaast moet al het overige materiaal, zoals plastic, matrassen en andere rotzooi in de daarvoor bestemde container gegooid te worden. Zorg dat de spullen die mee terug naar huis moeten donderdag na het programma worden meegenomen.

Een kinderdorp afsluiten zonder afsluiting kan natuurlijk niet. Daarom start om 18:00 de laatste wandeltocht (Let op: verschillende tijden per groep) en is er weer een feestelijke intocht op het Mariaplein om 20.00 uur! Daarna volgt er zoals vanouds een mooi kampvuur op het kinderdorp terrein!

S5 Box

Inloggen

Registreren