Informatie

INFORMATIE

Adres:
Het kinderdorp wordt opgebouwd aan de Notenboomstraat in Haalderen, naast sportpark “De Notenboom” van voetbalvereniging HAVO.

Kosten:
De kosten om mee te draaien voor alle dagen (zaterdagt/m vrijdag) bedraagt €15,-. Als het niet mogelijk is om alle dagen mee te draaien is daar een apart tarief voor. Dit aparte tarief wordt mede bepaald op welke dag de aanmelding plaats vind en voor hoeveel dagen.

Groepen:
Bij het kinderdorp in Haalderen hanteren wij groepen die geselecteerd worden op leeftijd. Dit doen wij om een zo leuk mogelijk programma aan uw kind te bieden. De groepsindeling is als volgt: 
Jongste Groep   4, 5 en 6 jaar
Midden Groep    7, 8 en 9 jaar
Oudste Groep    10 t/m 15 jaar

Het kinderdorp is bestemd voor kinderen tussen de 4 en 15 jaar. Kinderen moeten 4 jaar zijn of tijdens het kinderdorp 4 jaar worden. Uitzonderingen zijn niet mogelijk. Gezien het grote aantal kinderen, kan st. KIVAC er voor kiezen om op een gegeven moment kinderen niet meer toe te laten. Dit zal alleen dan gebeuren als het bijvoorbeeld niet meer verantwoord is om nog meer kinderen toe te laten, of omdat er domweg geen plaats meer is op het terrein.

Pauzes:
Bij het kinderdorp in Haalderen moet de kinderen thuis pauzeren. De pauzes zijn van 12.00 t/m 14.00. Dit kan op sommige dagen anders zijn, dit staat aangegeven in het programma. Dit geldt ook voor eventuele avondprogramma`s. 

Eten en drinken:
Ieder kind zal tijdens de programma`s voorzien worden van drinken en iets lekkers. Wanneer een kind vanuit huis eten en drinken mee wilt nemen, mag dat. Zorg ervoor dat de leiding op de hoogte is van eventuele voedingsdiëten en allergieën / medicijngebruik.

Kleding:
Het weer is een belangrijke factor wat er gebeurd binnen het programma. Bij warm weer kan het zijn dat er wateractiviteiten zijn, bij slecht weer kan het koud zijn en dan is het verstandig om een trui mee te nemen. Zorg dus ervoor dat u denkt aan de juiste kleding, in overeenstemming met de weersverwachting. Denk daarnaast aan goede schoenen, waar op gesport, gelopen en gesurvivald kan worden. Tijdens de wandeldriedaagse is het niet toegestaan om op teenslippers te lopen. Denk ook aan zonnebrandcrème (en zo nodig een pet) indien het weer hiertoe aanleiding geeft).

Hulp Verlening:
Tijdens het Kinderdorp is het mogelijk dat er zich een noodsituatie voordoet. We denken hierbij aan ongevallen en brand.  Voor een ongeval, zoals een spijker in de voet, zijn er leiders die een cursus EHBO of een cursus bedrijfshulpverlening (BHV) hebben gedaan. Van deze leiders is er altijd wel iemand aanwezig in de keukentent, die zich vervolgens over het slachtoffer zal ontfermen.  In de keukentent is een EHBO-koffer aanwezig. Bij brand moet men direct iemand van de leiding aanspreken, deze persoon onderneemt direct actie met de voorhand liggen blusmiddelen. 

Eigenhandig van het dorp en meegebrachte spullen:
Als kinderen zonder toestemming van de leiding van het dorp afgaan vervalt de verantwoordelijkheid van st. KIVAC. Door de kinderen zelf meegebrachte spullen zijn op eigen risico, bij verlies of beschadiging is het st. KIVAC niet aansprakelijk.

Aanmelden:
Bij het kinderdorp in Haalderen is het zo dat je je inschrijf op de dag dat het kinderdorp begint, of alvorens het kinderdorp begint via de voorinschrijving op de website. Op andere dagen is het nog steeds mogelijk om je aan te melden. Dit kan dan van 9.30 t/m 10.00 of 13.30 t/m 14.00 bij Annet Weideveld of Eline Mahler.  

Tijden:
Het Kinderdorp begint op zaterdag en eindigt op vrijdag. Het dorp is tijdens het kinderdorp geopend van 09.00 uur t/m 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00. Hierop bestaan een aantal uitzonderingen die vermeld zijn in het programma. De groepsprogramma's zijn van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00. 

Het dorp:
Een groot gedeelte van het kinderdorp terrein word gevuld met de huisjes. Deze huisjes worden gemaakt van hout, kilo`s spijkers, plastic en hier en daar een likje verf. Het is als het ware een klein dorpje in Haalderen. Op het terrein aan de Notenboomstraat staan onder andere legertenten en partytenten waar activiteiten tijdens het programma plaats zullen vinden. Naast het kinderdorpterrein maakt st. KIVAC gebruik van de voetbalvelden, de tennisvelden en van de directe omgeving van Haalderen. Op het terrein is de nodige muziek aanwezig voor de plaatselijke gezelligheid. Wanneer het dorp voor het eerst weer open is, komen er zo`n kleine honderd kinderen tegelijkertijd naar binnen met hun papa`s, mama`s, opa`s en oma`s en andere bekende. De ouders helpen de kinderen mee om het hutje te bouwen. Is het niet mogelijk hulp te vinden om het hutje te bouwen, zijn daar altijd nog een aantal handige leiders die graag willen helpen. Om alvast een beetje te kijken wat er allemaal gebeurt tijdens het kinderdorp, kun je kijken bij het programma. Er is een apart gedeelte waar de leiding zich schuil houdt, dit is de keukentent, hier bevindt zich ook de EHBO-post.  

Toegang tot het terrein:
Ouders mogen tijdens het programma niet aanwezig zijn op het terrein, mits hier om gevraagd wordt door de leiding. Natuurlijk zijn ouders altijd welkom op het kinderdorp, maar tijdens programma’s wil de leiding dat de kinderen zich vooral richten op het programma. Ouders zijn van harte welkom op de fancy-fair, ouderavond, bij het bouwen en afbreken van de hutjes en bij de afsluiting. 

Bezoekers & Vrienden:
Van bezoekers, zoals pers, sponsoren en mensen van de gemeente wordt verwacht dat zij zich eerst melden bij de keukentent. Hier wordt men vervolgens verder begeleid naar de des betreffende persoon die men nodig heeft.  Als een kind een vriendje meeneemt is het vereist dat deze zich aanmeldt voor die dag. Dit in verband met eventuele calamiteiten en activiteiten voor de betreffende dag. Voor de rest bent u altijd welkom op de dagen die vernoemd zijn onder "Toegang tot het terrein".

Roken en Alcoholische dranken:
Rookartikelen en/of drugs zijn voor mensen onder de 18 jaar op het kinderdorp verboden, dit geldt ook voor alcoholische dranken.

S5 Box

Inloggen

Registreren