Speciale mededelingen

Het kinderdorp is ten alle tijden te bereiken op het nummer: 0611461397 (Robbert)

Voor wandelkaarten en inschrijvingen kunt u iedere dag terecht bij Eline of Annet tussen:

09.30-10.00

13.30-14.00

Leeftijdsindeling:

Jongste groep   kinderen van 4, 5 en 6 jaar.

Midden groep   kinderen van 7, 8 en 9 jaar.

Oudste groep    kinderen van 10 en ouder.

Tips opbouwen hutten:

                     De kinderen (en wij als leiding) vinden het super als u mee helpt;

                     Zorg dat de hut stabiel is;

                     Sla te lange spijkers die uitsteken krom;

                     Zaag het uit stekende hout af;

                     Maak het dak zo goed mogelijk waterdicht;

                     Zorg voor een goede ondergrond in de hut;

                     Zorg dat de kinderen tijdens het kinderdorp geen waardevolle spullen in de hut achterlaten.

Wandeltochten: Er zijn diverse dagen waarop gewandeld wordt, zie hiervoor het algemene programma. Het lopen op slippers is niet toegestaan, we adviseren goede loopschoenen.

 

Vrijdag                 De Oudste groep heeft een slootjestocht in de middag. Oude

3 aug.                   kleren, lange broek, stevige schoenen en een handdoek zijn

hierbij belangrijk.

 

Zaterdag              Op zaterdagochtend gaan de kinderen van de Midden groep

4 aug.                   T-shirts versieren. Hiervoor moet elk kind van deze groep een (oud) wit t-shirt meenemen. Er is weer een verrassingsmiddag! Deze is toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij het kinderdorp, ouders, opa’s, oma’s en deelnemende kinderen.

 

Zondag                 Er is geen programma voor de kinderen vandaag. Om 14.00 uur wordt ons dorp officieel geopend door de kinderen vanuit de Midden groep. Na de opening is er een gezellige Fancy Fair met loterij, spelletjes, eten en drinken waarbij wij jullie allen (en al uw kennissen) van harte uitnodigen. De kinderen van de Midden groep moeten uiterlijk om 13:30 aanwezig zijn.                 

 

Dinsdag               In de avond nodigen wij iedereen uit voor de ouderavond.

6 aug.                   Kinderen en ouders met een leuke act mogen zich deze avond presenteren (opgave bij Nathalie en Ruben) en natuurlijk ontbreekt de rommelmarkt niet (opgave bij Ben).

 Alle groepen treden deze avond op met de kinderen en de leiding. Deze optredens mag u niet missen en we hopen dat u de kinderen komt aanmoedingen.

 

Woensdag          Alle groepen: Vandaag gaat iedereen een dagje uit. De

7 aug.                   kinderen komen tussen de middag niet terug op het dorp en hoeven dus niet om 12.00 uur opgehaald te worden.

De Jongste groep gaat een dagje uit naar de Blije Dries in Wijchen. Zij zullen om 10:00 vertrekken en rond 16:00 weer terug zijn op het dorp. Om de kinderen daar te laten komen en op te halen (15:30) zoeken we ouders die willen rijden. Verder in het boekje vindt u een briefje die u bij de leiding in kan leveren.

 De Blije Dries bezit ook een zwembad, wat is verdeeld in meerdere gedeeltes met een maximale waterhoogte van 70 cm. Gezien de voorspellingen willen we de kinderen graag de mogelijkheid geven om in het water af te koelen. Uiteraard zal de begeleiding bij de baden surveilleren. U mag uw kind dus zwemkleding, handdoek en eventueel zwembanden meegeven. Als een kind geen zwemuitrusting bij zich heeft, gaan we ervan uit dat het kind niet mag zwemmen. Verder is het handig om de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Denk aan een petje, zonnebrand e.d.

 Dit jaar gaat de Midden Groep naar Buitengoed De Panover in Pannerden. Zij zullen om 9:00 verzamelen op het dorp zodat zij op tijd (9:15) kunnen vertrekken. Zij hopen om 15:30 opgehaald te worden en rond 16:00 terug te zijn op het dorp.

Voor het vervoer doen we weer een beroep op u: ouders, verzorgers, opa en oma. Als u zou kunnen rijden, zou u dan het strookje, verder in het boekje, willen invullen en afgeven bij de leiding van de Midden groep.

Oudste Groep

Voor de Oudste groep staat er een survivaltocht op het programma. ’s Ochtends gaan de kinderen op pad voor de 2e tocht van de 3-daagse. Er is een aangepast eindpunt, van waar uit de kinderen de survivaltocht starten.

Oude kleren, stevige schoenen (op slippers of sandalen kan er niet deelgenomen worden aan het programma) en een handdoek zijn hierbij belangrijk. De kinderen van de Oudste groep worden rond 17.00 op het dorp terug verwacht.

Na de survival gaan de kinderen van de Oudste groep naar huis. Maar ze worden in de avond weer terug verwacht voor de overnachting, in eigen tent. Het zou mooi zijn als meerderde kinderen samen een tent kunnen delen. Dit zorgt voor gezelligheid en beter overzicht.

Vanaf 19.00 zijn de kinderen welkom op het dorp om hun tentje, eventueel samen met ouders, op te bouwen en in te richten. Om 20.00 start het avondprogramma. Deze zal bestaan uit een avondspel en een lekker hapje en drankje. Vervolgens gaan de kinderen richting de tentjes.

Als je blijft overnachten is het belangrijk om eigen slaapspullen mee te nemen. Denk hierbij aan een luchtbed/ matje, slaapzak, kussen, zaklamp, etc. Voor het avondspel is het van belang dat de kinderen stevige schoenen dragen.

Wil je niet blijven overnachten, maar wel meedoen met het avondspel? Dan kun je tussen 22.30 en 23.00 opgehaald worden op het kinderdorp.

Als je wel wilt overnachten, maar niet in het bezit bent van een tent of iemand kent bij wie je in de tent kan, kom dan even naar de leiding en dan kijken we samen naar een goede oplossing.

Om deel te nemen aan het avondspel en/of overnachting moet het strookje, verder in het boekje, ingeleverd worden. Dit strookje moet uiterlijk voor DINSDAG 10.00 ingeleverd worden bij de leiding!

 

Donderdag         Oudste groep: De kinderen hebben na de overnachting

8 aug.                   gewoon programma. Mocht je nu te moe zijn mag je de ochtend natuurlijk thuis blijven.

 Donderdagmiddag gaat de Midden groep buikschruiven, mits het weer het toelaat. Denk aan zwemkleding, zonnebrand en een handdoek.

 

Vrijdag                 De Oudste groep gaat in de ochtend paintballen met

9 aug.                   waterpistolen. Hierbij zijn oude kleren en een wit t-shirt belangrijk.

 Om 12.00 uur gaan we ons dorp slopen. Zorg dat de spullen die mee terug naar huis moeten donderdag na het programma worden meegenomen. Tijdens het slopen dient al het hout opgestapeld te worden op pallets. Daarnaast dient al het overige materiaal, zoals plastic, matrassen en vloerbedekking, in de daarvoor bestemde container gegooid te worden. De kinderen gaan om 13.00 uur naar huis zodat de leiding het terrein kan opruimen. Elk kind krijg een bonnetje voor een frietje of ijsje van Moos. Deze kan tussen 13:00 / 15:00 gehaald worden. Om 18.00 uur start de 3e dag van de wandeldriedaagse (let op: verschillende tijden per groep). Rond de klok van 20.00 uur verwachten we alle groepen op het Mariaplein voor een grootse intocht. Vanaf het Mariaplein lopen we gezamenlijk terug naar het dorp alwaar de verdiende medailles worden uitgereikt. Rond de klok van 20.30 uur sluiten we af met het kampvuur.

 

Overige               Indien u als ouder mee wilt lopen met de wandeldriedaagse

 

bent u van harte uitgenodigd. Wilt u daarbij de aanwijzingen van de vrijwilligers opvolgen? Zij zijn opgeleid tot verkeersregelaar.

S5 Box

Inloggen

Registreren